En estets dagbok

En estets dagbok

Om "En estets dagbok"

Detta är ett sätt för mig att få skriva det jag vill skriva, utan att behöva bry mig om huruvida folk läser det eller inte. Jag är glad för kommentarer, men det är inte nödvändigt.

Min största hemlighet

Allmänna funderingarPosted by Arvid Sun, April 25, 2010 01:24:14
Jag har nog egentligen bara en hemlighet, men den skulle jag aldrig avslöja. Det är nämligen så att hela min samtid skulle förakta mig ur djupet av deras hjärtan ifall jag avslöjade det.

Det är nämligen så att jag egentligen inte gillar Astrid Lindgren.

Jag har ingenting emot henne, det påstår jag inte. Jag hyser däremot, omedvetet, viss irritation mot de som envisas med henne. "Ge henne nobelpris!" Jo, den dagen då barnboksförfattare någon gång får Nobelpris, visst! Efter Rowling, Tolkien, Pratchett, och säkert en massa fler. (Det råkade bara bli fantasy, det finns garanterat andra icke-fantasy-författare som också förtjänar det bättre).

Jag har inga vackra barndomsminnen av att leka Karlsson på Taket, Emil eller Pippi. Jag kan inte minnas att jag läste böckerna som liten (förutom Mio, min Mio, och den är ju sjuk i huvudet). Jag har naturligtvis sett flera av de tusen miljarder visningar av alla Lindgren-filmer som gjorts. Jag hatar faktiskt "Vi på Saltkråkan". Det känns otroligt meningslöst.

Jag kan egentligen bara hoppas att ingen någonsin får veta.

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Arvid Mon, May 24, 2010 20:27:54

Haha, skönt att höra!

Posted by Patrick Lindgren Sat, May 22, 2010 21:11:44

Jag håller med dig fullt ut :)

Posted by Arvid Sun, May 09, 2010 23:44:52

"Allt makt åt Tengil" Jo, han försökte ju döda Bröderna Lejonhjärta, och det hade i sanning varit en välgärning!!

Nej, okej där överdrev jag, men anledningen till att jag har den är ju bara för att det låter coolt! Det är ju ingenting som faktiskt betyder någonting i mitt liv.

Jag skulle säga helt tvärtom vad gäller just Astrid Lindgren! Det går att tycka illa om det hon åstadkommit, men omöjligt tycka illa om själva henne. Just den gamla gumman som vill roa alla små barn, själva Astrid har jag inget emot.

Tro mig, jag kommer påstå fler omöjliga grejer innan jag dör, det kan jag lova! :D

Posted by Tobias Mon, May 03, 2010 19:02:05

Arvid Arvid arvid..... suck.


Nu är det så att ALLA vet att du skrev det här inlägget för att provosera oss andra, för innerst inne vet du och vi (har helt plötsligt blivit skittso, tydligen, eller så till tallar jag mig i pluralis majestätis) att du älska Astrid Lindgren, minns jag inte fel så är din politiska åsikt "All Makt Åt Tengli" en av alla känd Lindgren karaktärer. Astrid är en sådan där person som till hör samma grupp som Nelson Mandela, Ghandi, Jesus och Michael Jacksson, det går kanske att tycka illa om dem men att tycka illa om vad de åstakommit är omöjligt.


Som tur är så får förhoppningsviv ingen reda på att du försöker skapa uppmärksamhet genom att påstå saker som är omöjlig.


Tillsist Astrid borde ha fått Nobelpriset och Tolkien till hör verkligen den skara författare som bör få nobbel priset!!