En estets dagbok

En estets dagbok

Om "En estets dagbok"

Detta är ett sätt för mig att få skriva det jag vill skriva, utan att behöva bry mig om huruvida folk läser det eller inte. Jag är glad för kommentarer, men det är inte nödvändigt.

Min största hemlighet

Allmänna funderingarPosted by Arvid Sun, April 25, 2010 01:24:14
Jag har nog egentligen bara en hemlighet, men den skulle jag aldrig avslöja. Det är nämligen så att hela min samtid skulle förakta mig ur djupet av deras hjärtan ifall jag avslöjade det.

Det är nämligen så att jag egentligen inte gillar Astrid Lindgren.

Jag har ingenting emot henne, det påstår jag inte. Jag hyser däremot, omedvetet, viss irritation mot de som envisas med henne. "Ge henne nobelpris!" Jo, den dagen då barnboksförfattare någon gång får Nobelpris, visst! Efter Rowling, Tolkien, Pratchett, och säkert en massa fler. (Det råkade bara bli fantasy, det finns garanterat andra icke-fantasy-författare som också förtjänar det bättre).

Jag har inga vackra barndomsminnen av att leka Karlsson på Taket, Emil eller Pippi. Jag kan inte minnas att jag läste böckerna som liten (förutom Mio, min Mio, och den är ju sjuk i huvudet). Jag har naturligtvis sett flera av de tusen miljarder visningar av alla Lindgren-filmer som gjorts. Jag hatar faktiskt "Vi på Saltkråkan". Det känns otroligt meningslöst.

Jag kan egentligen bara hoppas att ingen någonsin får veta.

  • Comments(4)//enestetsdagbok.skarrie.se/#post74