En estets dagbok

En estets dagbok

Om "En estets dagbok"

Detta är ett sätt för mig att få skriva det jag vill skriva, utan att behöva bry mig om huruvida folk läser det eller inte. Jag är glad för kommentarer, men det är inte nödvändigt.

"Mellanmjölks-Sverige"

Allmänna funderingarPosted by Arvid Thu, January 14, 2010 10:56:54
Ibland blir jag faktiskt något irriterad på folk som hela tiden håller på och drar poängen "Vi svenskar är så himla fjantiga, och mesiga, och vi vågar aldrig säga vad vi tycker, och vi är sämst." Typ så.

Det känns så otroligt överdrivet att sätta en sådan stämpel på ett helt folk, en hel nation. Du kanske är fjantig, din bästa vän kanske är fjantig, men det betyder väl inte att alla är som ni.

Så fort ett beslut ska tas på en nivå över din, alltså över det som tar i klassrummet, kompisgänget, familjen, eller scoutpatrullen, kräver tid! Det är inte så att det är högsta prioritet, och din lärare kommer SPRINGA till sin chef, för att fråga ifall ni kan få pengar till fler datorer, varpå chefen svarar att "ÅHNEJ! SPSPUDFGH 2c saknar pengar till datorer!! TA ALLT JAG HAR! TA AAAALLT!".

Och på lite högre nivå, så tycker jag inte att det är särskilt mellanmjölksaktigt! Värdetransporter rånas, Livets Ord, folk blir mördade, Carola och Runar skiljer sig, Nordman, och så vidare! (Inte för att någon av dessa grejer är särskilt roliga, för det är naturligtvis mycket hemskt när folk blir mördade!)

Sverige var bland de tidigaste i världen med kvinnlig rösträtt. "Ja, det är ju sjuukt radikalt!" tänker ni antagligen ironiskt, men det VAR radikalt på den tiden! Men efter det har man på något sätt jämfört prakticitet (praktitet? Praktiskdom? Skänk mig ett ord!) med fjantighet. "Åh, det är så fjantigt att alla ska ha unika personnummer!" hör man ganska ofta folk säga, men det är naturligtvis praktiskt, inte fjantigt! Stor skillnad!

Nu kommer mitt huvudargument:
IFALL Sverige hade varit en nation där allting var likadant, ingenting stack ut, ingenting stack in, alla var lagom (för övrigt, värdelöst ord!), då skulle vi aldrig, ALDRIG! kunnat få oss själva att internationellt representeras av det här. Rest my case.

  • Comments(0)//enestetsdagbok.skarrie.se/#post65