En estets dagbok

En estets dagbok

Om "En estets dagbok"

Detta är ett sätt för mig att få skriva det jag vill skriva, utan att behöva bry mig om huruvida folk läser det eller inte. Jag är glad för kommentarer, men det är inte nödvändigt.

#6: Don't stop me now - Queen

TopplistanPosted by Arvid Mon, July 20, 2009 02:38:32
#6: Dont stop me now - Queen

Youtube

"Tonight, I'm gonna have myself a real good time
I feel ali-li-li-live
and the world turning inside out yeah!
And floating around in ecstasy
So don't stop me now dont stop me
cause I'm having a good time having a good time

I'm a shooting star leaping through the sky
Like a tiger defying the laws of gravity
I'm a racing car passing by like lady godiva
I'm gonna go go go
Theres no stopping me"

Texten beskriver verkligen låten! Detta är en låt som det är 95% ren energi i! Det är inte alltid extrem läckert, inte "vackert", och inte stereotypt fint, men det är snabbt, det är intensivt, det är full fläkt och friska tag!

Låt oss ta det från början:

Ett lugnt intro ger intrycket av "Åh, en rockballad". Dock kommer vi 35 sekunder in i den stämningsfulla piano-sång-duon och drar igång vers två, vilket är där låten avslöjar sin sanna natur. I 160 bpm drar trummor, bas, gitarr och piano igång världens röj, och lyckas på något sätt hålla det i ytterligare knappt 3 minuter, utan att man tröttnar det minsta. Sticket vid 2:00 är enkelt, men ändå underbart! Det följs upp av ett strålande gitarrsolo (men varför inte ett pianosolo?!), och refrängen sätter sig på hjärnan som dubbelhäftande tejp! (Alltså tejpen sitter liksom inuti hjärnan, och sitter därför alltså mellan hjärnhalvorna, så att ingen del blir utan!).

Lyssnar man i refrängen, så är det dessutom trestämmigt, trots att Freddy inte sjunger. Det är ett BRA band, kan man säga!

Wikipedia:
Don't Stop Me Now
Queen

  • Comments(0)//enestetsdagbok.skarrie.se/#post52