En teknikers dagbok

En teknikers dagbok

Om denna blogg

Uppföljaren till "En estets dagbok".

Detta är helt enkelt ett sätt för mig att kunna formulera tankar som är lite för stora för bara ett Facebook-inlägg. Troligtvis kommer det vara lite småunderhållande, men förhoppningsvis också tankeväckande. Förhoppningsvis blir det en lite ljusare nyans av grå, den dag du mest ser lite mörkare nyanser av grå.

Invandring

En tanke jag fickPosted by Arvid Mon, May 09, 2011 12:53:29
Detta har jag egentligen inte tänkt igenom eller baserar på något. Allt är grovt generaliserat. 

Sverige håller på att bli ett mer och mer främlingsfientligt land, det är det inte särskilt många som motsäger, förutom dom som själva är främlingsfientliga. Och dom är inte direkt kända för att basera saker på fakta. Satir!

Om vi ska hårddra saker, så tas det, gissar jag, mest, eller åtminstone delvis, in invandrare från krigsdrabbade områden, och det vore ju inte konstigt om folk från krigsdrabbade områden i t ex Afrika var i genomsnitt fattigare än medelsvensken, lägre utbildad än genomsnittssvensken och mer av samhället krävande än genomsnittssvensken! Tvärtom, hade det varit mycket konstigt om så inte var fallet. 

Och visst är kriminalitet än naturlig följd av fattigdom? Och OM SÅ ÄR FALLET att invandrare har en högre andel kriminella, så är det i mina ögon självklart att rimligare slutsatser är "fattiga är mer kriminella" och "invandrare är mer fattiga", och det är där problemet ligger. 

Följden av detta blir att trångsynta svenskar tänker att "Somalier kräver mer av staten än svenskar" eller "Kongoleser är oftast kriminella". Lägg på confirmation bias på det, och fördomarna är biff. 

LÖSNINGEN är helt enkelt att ju mer invandrare integreras, desto mindre sprider sig främlingsfientligheten! Ju mer invandrarna blir mer lika oss som inte invandrat, vad gäller rikedom, utbildning och självständighet, desto mer inser vi att det inte är någon skillnad på människor oavsett hudfärg. 


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Arvid Thu, July 14, 2011 00:30:20

Det är svårt att veta vad som hjälper och vad som stjälper i ett krigsdrabbat land. Naturligtvis ska även det försöka göras, men jag kan inte se hur det är ett argument för att inte ta emot och integrera flyktingar från Iran, Irak, you name it.

Posted by Jens Tue, July 12, 2011 17:31:03

Men vore det inte bättre att satsa på att förbättre situationen i deras hemländer än att som nödlösning låta dem utvandra från sitt hemland. Det blir ju bara hjälp för de få som får möjlighet att utvandra.