En teknikers dagbok

En teknikers dagbok

Om denna blogg

Uppföljaren till "En estets dagbok".

Detta är helt enkelt ett sätt för mig att kunna formulera tankar som är lite för stora för bara ett Facebook-inlägg. Troligtvis kommer det vara lite småunderhållande, men förhoppningsvis också tankeväckande. Förhoppningsvis blir det en lite ljusare nyans av grå, den dag du mest ser lite mörkare nyanser av grå.

Varför bryr sig folk så otroligt mycket bara ibland?

En tanke jag fickPosted by Arvid Fri, December 17, 2010 15:05:16
Jag har fått för vana att skriva ner saker som jag skulle kunna tänka mig att skriva om, och eftersom senaste typ 2 veckorna varit lite mer att göra än 2 vanliga veckor, så har listan fyllts på snabbare än jag hunnit skriva. Men jag insåg just att i princip varenda punkt på listan är typ minst två år gamla.. Senaste punkten var låten "Ingen vill veta var du köpt din tröja" Och allvarligt, är det 7 år sedan? Ja det är det, för jag minns att jag och min då bästa vän Petter lyssnade på den på mellanstadiet. Men därför väljer jag att tala om det som är minst daterat, det vill säga punkten som jag kallar "Varför bryr sig folk så otroligt mycket bara ibland?" Eller ja, egentligen heter den bara "HP7", för det andra var så långt att skriva.

Varför bryr sig folk så otroligt mycket bara ibland?

Jag har inte sett den senaste Harry Potter-filmen. Jag såg den inte när alla andra såg debn, och sen rann det lite granna ut i sanden. Har du inte heller sett den men vill se den, så skicka mig ett sms.

Men det spelar inte så stor roll, för jag vet ju ändå typ vad den handlar om, och vad det handlar om är att man har delat på den sista boken, och gjort den till två filmer. Allt bara för att man ska kunna tjäna mer pengar på det. Så att man ska kunna krama ur de allra sista mynten, likt sheriffen i Nottingham gör mot den där stackars hunden som brutit ett ben (och om ni inte minns, så sätt på TV:n om exakt 7 dagar.

Men sen när är det en nyhet? Helt plötsligt ska stora skaror samlas på torg och gård och skandera "Stoppa kommersialismen! Sluta att försöka tjäna så mycket pengar som möjligt! Sluta att få med ännu mer av boken!"

Är det inte just det vi klagat över? Alla som gillar Harry Potter-böckerna har i alla tider (med rätta) klagat på att "Meh, varför är det himla Neville som ger Harry gälgräset? Det ska ju vara Dobby?!" osv... Man vill inte sträcka sina tankar så långt som att det inte finns tid att återintroducera något så absurdt som Dobby. Problemet är att det finns inte tid. Filmerna är för korta för att man ska kunna ha med allt och alla. Vill man ha med allt och alla föreslår jag att ni lyssnar på ljudboken medans ni tittar på ett bildspel. Är det ett stort problem, så kan jag till och med göra bildspelet åt er.

Vad jag har så svårt att se är VEM BLIR EGENTLIGEN MISSNÖJD?

Skådespelarna, manusskrivarna, producenterna och alla inblandade får mer pengar och uppmärksamhet (och naturligtvis mer tid att umgås med så vackra människor som Emma Watson...).
JK Rowling, får filmer som bättre porträtterar hennes böcker, och ja, troligtvis några kronor till.
Dom som beundrar Harry Potter-böckerna, får precis som JKR (ja, jag är JKR med henne...) bättre producerade filmer att glädjas åt, och fler filmer!

Dom enda som INTE vinner någonting på att det är två filmer istället för en är dom som tror att dom verkligen gillar Harry Potter, trots att dom bara sett filmerna, och dom som mest ser filmerna för att hänga med. (Eftersom Rawenclaws diadem är ett så sjukt hett samtalsämne nuförtiden)

Men vem bryr sig egentligen om dom människorna (alltså Harry Potter-mässigt). Jag bryr mig faktiskt inte ett dugg ifall dom känner sig lurade, förnedrade, dragna i pissrännan eller vad som helst. För det tycker jag dom kan ha.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.