En teknikers dagbok

En teknikers dagbok

Om denna blogg

Uppföljaren till "En estets dagbok".

Detta är helt enkelt ett sätt för mig att kunna formulera tankar som är lite för stora för bara ett Facebook-inlägg. Troligtvis kommer det vara lite småunderhållande, men förhoppningsvis också tankeväckande. Förhoppningsvis blir det en lite ljusare nyans av grå, den dag du mest ser lite mörkare nyanser av grå.

Böcker

En tanke jag fickPosted by Arvid Wed, October 27, 2010 22:10:10
Det här låter säkert konstigt, men jag har upptäckt någonting nästan absurt! Ni vet när man läser en bok, och man kan måla upp en karaktärs utseende? Jag gör inte det!

Jag försökte just måla upp en bild av karaktären jag läser om, men insåg att jag inte riktigt kunde. Jag vet inte om det beror på brist på fantasi, eller bara en ovilja att sätta en egen stämpel på något som egentligen är mitt att påverka, men jag sa lar typ egenskaper. När jag läste Hamiltonböckerna, hade jag ingen bild av karaktären jag läste om, och då är det ändå typ 6000 sidor sammanlagt. Jag hade dock en gudmödrar bild av hans karaktärsdrag, färdigheter, känslor och så vidare. Någon som förstår hur jag menar?

Fast det är delvis bra, för när jag ser en film efter en bok, då tänker jag inte så mycket att "Åh, det är inte så jag tänkt mig att hon ser ut!". Däremot kan jag bli sur ifall hon inte kan saker/tycker som i boken, men det har jag ju mer rätt i.

Ha't!