En teknikers dagbok

En teknikers dagbok

Om denna blogg

Uppföljaren till "En estets dagbok".

Detta är helt enkelt ett sätt för mig att kunna formulera tankar som är lite för stora för bara ett Facebook-inlägg. Troligtvis kommer det vara lite småunderhållande, men förhoppningsvis också tankeväckande. Förhoppningsvis blir det en lite ljusare nyans av grå, den dag du mest ser lite mörkare nyanser av grå.

Till en saknad vän

En tanke jag fickPosted by Arvid Tue, December 07, 2010 12:27:11
Hej!

Jag såg dig väldigt kort idag, och då inser jag hur sjukt mycket jag saknar dig. Jag vet inte om du medvetet halvt gömde dig, men gör inte det! Jag vill bara kunna möta din blick, byta ett leende eller en nickning, det är allt jag vill. Eller så byter vi inte ens, utan jag ger dig ett leende, och får bara någon sekund av din dyra uppmärksamhet ett tag. 

För det spelar inte då stor roll, du är dig alltid lik. När jag bara skymtade idag, strålade du av energi, och man blir alldeles varm när man ser dig. Och ändå var du bara en skugga av vad du varit. Eller ja, "skugga" var väl förstås fel ord...

Jag vet att du är lite nere just nu, och jag önskar att jag kunde göra något för att hjälpa dig. Men tro mig, jag har försökt, och ingenting jag gör verkar röra dig det allra minsta. Det är väl sådan du är, helt opåverkad av världen runt omkring dig. 

Men precis som du nu är nere, så vet jag att du kommer bli starkare igen. Jag räknar dagarna tills du ska förvisa snön ytterligare ett år framåt, och du återigen ska inta din outbytbara plats på min himmel. 

På återseende, kära Sol!